Dostupni linkovi

Egipatski vođa upozorio oporbene stranke


Abdel Fattah al-Sisi
Abdel Fattah al-Sisi

Egipatski predsjednik Abdel Fattah el-Sisi (Fateh) uputio je blago prikriveno ali oštro upozorenje oporbenim političarima koji pozivaju na bojkot predsjedničkih izbora u ožujku, izjavivši da bi radije umro nego što bi dozvolio nekome da poremeti sigurnost zemlje.

Očigledno bijesan, El-Sisi dao je ovu izjavu dan nakon što je koalicija oporbenih sastanaka i javnih ličnosti pozvala na bojkot izbora koji se održavaju od 26. do 28. ožujka, a koje su opisali kao farsu.

Ranije ovog tjedna pet oporbenih ličnosti, uključujući predsjedničkog kandidata iz 2012. i dvoje suradnika sada uhićenog potencijalnog predsjedničkog kandidata, također su pozvali na bojkot i pozvali Egipćane da ne priznaju rezultate izbora.

Očekivalo se da će njihovo djelovanje naići na oštru i brzu reakciju vlasti koja je pokazala malo tolerancije za neslaganje od kad je El-Sisi na vlasti i zato što bi to moglo izazvati na nova ispoljavanja nezadovoljstva sadašnjim predsjednikom koga sve više njih nazivaju autoritarnim, prenosi agencija AP.

XS
SM
MD
LG