Dostupni linkovi

Zvizdić: U Izborni zakon ugraditi minimum zahtjeva EU


Denis Zvizdic, predsjedavjući Vijeća ministra BiH
Denis Zvizdic, predsjedavjući Vijeća ministra BiH

Denis Zvizdić predsjedavajući Vijeća ministara BiH očekuje da će u fokusu posjete Predsjedništva BiH Briselu biti Izborni zakon, te potcrtao da Vijeće ministara nije imalo veze sa postojećim prijedlozima.

"Ja, ali čini mi se i čitava javnost očekuje da u Izborni zakon bude ugrađen onaj minimum koji zahtjeva EU i presude Suda za ljudska prava", rekao je Zvizdić.

Zvizdić je dodao da Zakon mora biti kreiran tako da postigne jedan senzibilan balans između nacionalnog i građanskog. U tom smislu Zvizdić kaže da očekuje iskorak, iako nije do kraja optimističan.

"Da se ne nalazimo u predizbornom vremenu moja očekivanja bi bila mnogo veća i bio bih mnogo veći optimista, ovako kao što i sami znate izborna kampanja je praktično u punom jeku i ona vitoperi sve ono što je potrebno BiH", rekao je predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić.

Minimalno što Zvizdić očekuje je da se uklone blokade koje stoje na EU putu BiH, te dodao da se BiH stalno nalazi u procesu usporavanja procedura koje se mogu završiti dosta brzo.

XS
SM
MD
LG