Dostupni linkovi

CG: Novo ročište za pokušaj terorizma sjutra


Sa suđenja za pokušaj državnog udara u Crnoj Gori, arhivski snimak
Sa suđenja za pokušaj državnog udara u Crnoj Gori, arhivski snimak

Tužilaštvo se danas u nastavku suđenja za pokušaj terorizma na izborni dan 2016. izjasnilo protiv skoro svih dokaznih predloga odbrane.

Tužilac Saša Čađenović saopštio je razloge zbog kojih Tužilaštvo smatra da većinu prijedloga odbrane sud treba da odbije.

Neke je prijedloge ostavio sudu na ocjenu.

Sutkinja Suzana Mugoša je radi odluke suda o dokaznim prijedlozima, a imajući u vidu, kako je kazala, brojnost dokaznih prijedloga, prekinula suđenje i zakazala novo ročište za 1. i 2. februar u 9 sati.

Jedan od optuženih, Bratislav Dikić, tražio je ukidanje pritvora., prenose mediji

O tom predlogu odlučivati će vanraspravno vijeće.

Dikić je ranije kazao da nije počinio krivična djela za koja je optužen, već da je samo moralno kriv jer je, kako je rekao, doveo sebe u ovu situaciju.

„Ne možete više da me okrivite nego što ja sebe smatram krivim", kazao je Dikić.

Suđenje će biti nastavljeno u četvrtak.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su i dvojica ruskih državljana, Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, srpski državljani Nemanja Ristić, Predrag Bogićević i Dragan Maksić.

Optužnicom su obuhvaćena i tri crnogorska državljanina – lideri Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i Mihailo Čađenović, službeni vozač DF-a, dok se postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića vodi posebno.

XS
SM
MD
LG