Dostupni linkovi

Vučić sredinom februara u poseti Hrvatskoj


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sredinom februara stiže u Zagreb, na poziv predsednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

"U odnosima sa susednim državama najviše je otvorenih pitanja. A posebno su zbog toga opterećeni naši odnosi sa Srbijom. No, sigurna sam da naši narodi čija je sudbina isprepletena hiljadu godina mogu pronaći pravi put kroz zajedničku evropsku budućnost. Moramo otkriti sudbinu nestalih, rešiti pitanja manjina, zatim granična pitanja...", izjavila je danas predsednica Hrvatske.

Kako piše Večernji.hr, Grabar-Kitarović je naglasila uspešnu saradnju hrvatskih i srbijanskih privrednika te dodala kako je i dalje treba poticati.

"Smatram da je sazrelo vreme za susret na predsjedničkom nivou. Pozvala sam predsednika Vučića u službenu posetu sredinom februara", kazala je.

Podsetimo, uzvratna službena poseta predsednika Srbije Zagrebu odgođena je početkom oktobra. Prema prethodnim najavama, Vučić je Pantovčak trebao posetiti u novembru, najkasnije u decembru prošle godine. Na Pantovčaku su potom potvrdili da je došlo do "promene termina" te da su uredi hrvatske predsednice i predsednika Srbije u kontaktu.

XS
SM
MD
LG