Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Predsednik SNS Sajmišta: Ništa loše u baneru na mestu logora


Mesni odbor SNS na Starom sajmištu u Beogradu

Kritike na račun Srpske napredne stranke (SNS) zbog postavljanja stranačkog banera i mesnog odbora u kompleksu nekadašnjeg logora Staro sajmište su neosnovane i dolaze od onih koji žele da ospore naš rad, kaže za Radio Slobodna Evropa Aleksandar Ćirić, predsednik mesnog odbora SNS na Starom sajmištu u Beogradu.

„Ako se uzme u obzir da je mesto na kome se nalazi kancelarija na Starom sajmištu jedna baraka koja je napravljena mnogo kasnije nego što je napravljen sam kompleks – možda 20-30 godina nakon Drugog svetskog rata – mi ne vidimo ništa loše što se naša kancelarija nalazi u takvom objektu. Mislimo da ne ugrožavamo ništa i ne vidimo ništa loše u tome“, rekao je Ćirić.

On kaže da kritike dolaze od onih koji žele da ospore sve ono što je SNS uradila u Beogradu od 2014. godine.

„Neki ljudi žele da ospore veliki trud i rad svih nas zajednno sa našim predsednikom“, rekao je Ćirić.

Podsetimo, u javnosti se prethodnih dana podigla prašina nakon otvaranja mesnog odbora partije predsednika dražve Aleksandra Vučića i postavljanja stranačkog banera na tom mestu.

Taj potez osudili su aktivisti pojedinih nevladinih organizacija, dok se Savez jevrejskih opština nije oglašavao.

Na mestu nekadašnjeg logora, u kojem su tokom Drugog svetskog rata ubijani Jevreji i bili zarobljeni pripadnici antifašističkog pokreta, nakon 1945. godine niklo je stambeno naselje, u kojima danas živi nekoliko desetina porodica. U okviru kompleksa radi i nekoliko restorana, teretana kao i sportska dvorana.

XS
SM
MD
LG