Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Tramp će pozvati u Davosu na fer i recipročnu trgovinu


Predsednik SAD Donald Tramp će danas u govoru na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu pozvati na fer i recipročnu trgovinu koja će biti od koristi Americi i svim drugim država. Takođe, da su SAD otvorene za ulaganje i izneti prednosti koje ona pruža, navela je Bela kuća predstavljajući novinarima glavne crte njegovog govora u koje je Rojters imao uvid.

On će ponoviti stav da će mu uvek “Amerika na prvom mestu, ali to ne znači Amerika sama”, te da svet prisustvuje “ponovnom oživljavanju snažne i prosperitetne Amerike”.

Očekuje se da će predsednik u govoru poslednjeg dana skupa u Davosu ukazati na nedavno usvojena smanjenja poreza i napore da se pojednostave propisi. Tramp će ukazati da je sada dobro vreme da se investira u SAD.

Tramp koji je kritičan prema medjunarodnim trgovinskim sporazumima, naglasiće da je posvećen slobodi tržišta, ali pod pravednim i fer uslovima.

Tramp će osuditi sve što smatra da predstavlja prepreku trgovinskoj razmeni zasnovanoj na reciprocitetu, kao što su kradja intelektualne svojine, prisilni transfer tehnologije, ali i subvencije industriji, rekao je jedan američki zvaničnik, prenosi AP.

On će takodje pozvati na medjunarodnu saradnju u pitanjima, kao što su pretnja Islamske države i nuklearni arsenal Severne Koreje.

Zvaničnici kažu da će Tramp u govoru predstaviti "viziju slobodnih nacija" koje saradjuju u zajedničkom cilju.

XS
SM
MD
LG