Dostupni linkovi

Prekršajna prijava protiv odbornika Lokalnog fronta


Članovi Lokalnog fronta u Kraljevu, ilustrativna fotografija
Članovi Lokalnog fronta u Kraljevu, ilustrativna fotografija

Policija je podnela prekršajnu prijavu protiv Vladana Slavkovića, odbornika Lokalnog fronta u Skupštini Kraljeva, koga je u ponedeljak uveče napao nepoznati muškarac na ulici pesnicama i uzvicima da je izdajnik koji želi da proda Srbiju.

Zbog remećenja javnog reda i mira prekršajna prijava je podneta i protiv napadača, prenose lokalni mediji. Identitet te osobe nije zvanično saopšten.

Kako je sam ispričao, Vladan Slavković se vraćao sa posla, kada ga je na ulici, u centru Kraljeva, prvo verbalno, a potom i fizički napao nepoznati muškarac, optužujući ga za izdaju i prodaju države.

Slavković za Radio Slobodna Evropa kaže da je, braneći se uzvratio napadaču i dok su još bili u klinču, intervenisala je patrola policije koja ih je obojicu privela.

Iako su, kako kaže, kamere zabeležile da je bio napadnut, ipak je dobio prekršajnu prijavu zbog remećenja javnog reda i mira.

“Mogao je biti naoružan i moglo je svašta da se desi, a ja zaista nisam bio u situaciji da procenjujem da li je on naoružan ili ne i da li će i kada prestati. Nisam želeo da i meni neko donosi venac i da mi aplaudira zbog toga, nego sam se naprosto sam odbranio jer država to očigledno ne ume”.

On ocenjuje da je ovaj incident posledica višegodišnje “brutalne kampanje” koju aktuelna vlast vodi protiv svih neistomišljenika.

“Svi su izdajnici i strani plaćenici osim onih koji su u vlasti pa dolazimo u situaciju da kada neko to sluša, normalno je da će postaviti pitanje da li ima dokaza za tako nešto. Međutim, kada šest godina neko ponavlja da ste vi izdajnik i ta informacija stigne do nekoga ko je labilan i spreman da u to poveruje, on me sretne na ulici i pogrdnim, vulgarnim i agresivnim tonom počne da urla da sam izdajnik, da sam strani plaćenik, da hoću da prodam državu”, ističe Slavković.

XS
SM
MD
LG