Dostupni linkovi

Doktor gimnastičarki SAD osuđen do 175 godina zatvora


Doktor Larry Nassar osuđen je na 175 godina zatvora zbog zlostavljanja mladih gimnastičrki SAD
Doktor Larry Nassar osuđen je na 175 godina zatvora zbog zlostavljanja mladih gimnastičrki SAD

Dugogodišnji doktor ženskog gimnastičarskog tima SAD, Larry Nassar (Lari Naser) osuđen je u srijedu do 175 godina zatvora zbog zlostavljanja mladih gimnastičarki.

Presuda je objavljena danas i uslijedila je nakon višednevnih mučnih svjedočenja oko 160 njegovih žrtava, u sudnici u Lansingu, u američkoj saveznoj državi Mičigen, a među njima su i zlatne američke olimpijke.

Doktor Nassar (54) radio je na Državnom univerzitetu u Mičigenu i za gimnastičarski tim SAD.

"Ja sam upravo potpisala vaš nalog za smrt" rekla je sutkinja Okružnog suda Rosemarie Aquilina (Rozmari Akvilina) Nassaru saopštavajući mu visinu kazne.

"Čast mi je i privilegija da vas osudim jer vi ne zaslužujete da izađete iz zatvora nikad više" dodala je sutkinja.

Nassar je priznao krivicu u novembru po sedam tačaka optužnice za seksualne napade prvog stepena u Lansing oblasti u periodu 1998. godina do 2015. On je već na odsluženju 60-godišnje zatvorske kazne na koju je osuđen zbog dječje pornografije.

Mlade gimnastičarke optužile su Nassara da ih je zlostavljao dok su ležale ljekarskom stolu tražeći pomoć zbog različitih vrsta povreda.

Kako javlja CNN, mnoge od žrtava optužuju cijeli sportski savez, jer su kako kažu, godinama žmurili na ono što je Nassar radio te i pokušavali da obeshrabre mnoge od žrtava da javno progovore o tome.

XS
SM
MD
LG