Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Stefanović nezadovoljan presudom za nerede na derbiju


Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova Hrvatske

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je u sredu da nije zadovoljan presudom državljanima Hrvatske za incident na fudbalskoj utakmici Crvena Zvezda - Partizan u Beogradu, ali da ne može da se meša u sudske postupke i tužilačke odluke i da će insistirati da se istraga nastavi.

"Ne mogu da se mešam u sudske postupke i tužilačke odluke. Da li sam zadovoljan da neko bude osuđen sa malim brojem meseci zatvora? Nisam, ali to je stvar koja ja na samostalnim i nezavisnim organima", rekao je Stefanović novinarima posle sastanka sa ministarkom unutrašnjih poslova Švajcarske Simonetom Somaruga.

Petorica državljana Hrvatske, koji su uhapšeni zbog nereda na derbiju, sklopili su sporazum sa Višim tužilaštvom u Beogradu i kaznu od četiri, pet i šest meseci zatvora služiće u Srbiji.

Stefanović je rekao da će insistirati da se istraga nastavi kako bi se sagledala celokupna situacija i videlo ko je sve bio upleten.

"Sve ono što sam mogao da vidim i informaciju koja mi je bila dostupna ukazuje na to da se ne radi samo o pet pojedinaca koji su se slučajno zatekli na stadionu," rekao je Stefanović.

Insistiraće na nastavku istrage kako bi se otkrilo kakvi kriminalni klanovi su bili upleteni jer je očigledno da se iza tog događaja krije nešto krupnije.

Posle nereda na južnoj tribini Partizanovog stadiona u decembru prošle godine privedeno je 26 osoba.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG