Dostupni linkovi

Lavrov: Rusija 'kriva' za sve


Sergej Lavrov, ruski šef diplomatije
Sergej Lavrov, ruski šef diplomatije

Ruski šef diplomatije, Sergej Lavrov, rekao je da se Rusija "okrivljuje svuda".

"Crna Gora je tek sada prestala da spominje ruski trag u događajima u vezi sa kojima su bili toliko verbalno zabrinuti, kao što je pokušaj navodnog državnog udara i atentata na Mila Đukanovića pretprošle godine za šta se sumnjiče državljani Rusije i Srbije. Ipak, vjerujem da će doći do otriježnjenja", rekao je Lavrov.

Obrazlažući dalje ulogu Rusije na Balkanu, ruski ministar Lavrov je za Deutsche welle (Dojče vele) ocijenio da se Rusija "okrivljuje svuda", a što se Srbije tiče, "ona- Srbija se okrivljuje za sve što se dešava na Balkanu".

Komentarišući rad baze u Nišu ruski ministar je podsjetio da je taj centar obezbijedio pomoć mnogim zemljama, "ne samo u Srbiji, već i Crnoj Gori i, čak još i više, prema zapadu".

Što više Moskva insistira na tome da Srpsko-ruski centar u Nišu služi samo za gašenje požara, to se na Zapadu sve više rasplamsavaju sumnje da Kremlj na taj način pokušava da utiče na prilike na Balkanu, saopštio je ministar vanskih poslova Rusije Sergej Lavrov.

"Ne krive nas samo za Balkan, već i za uplitanje u Meksiku, a ja verujem i još ponegdje", ironično je odgovorio ruski šef diplomatije Sergej Lavrov na pitanje da prokomentariše američke optužbe u vezi sa ruskom ulogom u jugoistočnoj Evropi.

* Ova vijest je korigovana u naslovu i prvoj rečenici da se ispravi citat da će se Crna Gora otrijezniti kada je u pitanju Rusija. Citat gospodina Lavrova još jednom ponavljamo: "Crna Gora je tek sada prestala da spominje ruski trag u događajima u vezi sa kojima su bili toliko verbalno zabrinuti, kao što je pokušaj navodnog državnog udara i atentata na Mila Đukanovića pretprošle godine za šta se sumnjiče državljani Rusije i Srbije. Ipak, vjerujem da će doći do otriježnjenja".

XS
SM
MD
LG