Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Nastavak napada IDIL na Save the children u Avganistanu


Džalalabad: Napad na organizaciju Save the Children
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:49 0:00

Militantna organizacija Islamska država Iraka i Levanta (IDIL) preuzela je odgovornost za napad na kancelariju humanitarne organizacije Save the Children u Džalalabadu, na istoku Avganistana, u komesu ubijene dve osobe a povređeno najmanje 14, prenosi BBC.

"Možemo da potvrdimo da je napad na naše prorostorije u Džalalabadu još u toku" naveo je portparol organizacije.

Ova humanitarna organizacija je navela da zbog napada "privremeno suspenduju" sve operacije u Avganistanu.Portparol ove organizacije je naveo da je Avganistan jedno od najtežih mjesta za humanitarni rad na vijetu.

Napad se dogodio u sredu rano ujutru tako što se bombaš samoubica razneo u automobilu na ulazu u kompleks Save the Children, izjavio je za BBC Atahullah Khogiani, portparol pokrajinske vlade.

Pripadnici takozvan "Islamske države" saopštili su da iza napada stoje trojica njihovih boraca.

Svedoci su izjavili za AFP da su videli naoružane ljude kako ulaze kroz glavnu kapiju prethodno je raznevši granatom.

Lokalni izveštač Bilal Sarwary rekao je policiji da su avganistanski komandosi na licu mesta i da su napadači na višim spratovima zgarde, pucajući iz teškog naoružanja.

Kako je rekao, prema prvim saznanjima, reč je o dva ili tri napadača.

Kako javlja AFP, jedan od zaposlenih je poslao poruku preko aplikacije WhatsApp: “Čujem dvojicu napadača… Traže nas… Molite se za nas… Obavestite snage bezbednosti…”

Veruje se da je u zgradi oko 50 ljudi.

Save the Children je jedna od najvećih humanitarnih organizacija u Avganistanu i sprovodi edukativne, zdravstvene i zaštitne programe za decu.

XS
SM
MD
LG