Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Bujar Osmani u poseti Beogradu


Nakon Beograd Osmani ide u Sofiju

Zamenik premijera Makedonije za evropska pitanja Bujar Osmani boraviće danas u jednodnevnoj poseti Srbiji tokom koje će sa srpskom ministarkom za evropske integracije Jadrankom Joksimović i drugim zvaničnicima razgovarati o evropskoj perspektivi i saradnji u regionu, prenosi Beta..

Kako je najavljeno iz njegovog kabineta, Osmani će se tokom prve posete Beogradu susresti i sa predsednikom Odbora Skupštine Srbije za evropska pitanja Nenadom Čankom i kooordinatorom Nacionalnog konventa EU za Srbiju Natašom Dragojlović.

Teme sastanaka biće, kako se navodi, napredak u odnosima dve zemlje, mogućnosti regionalne saradnje i evropska perspektiva regiona u kontekstu predstojećih važnih događaja kao što su objavljivanje strategije EU za proširenje i izveštaja Evropske komisije o napretku zemalja regiona i predstojeći Samit EU u Sofiji.

Poseta Osmanija Beogradu je deo balkanske mini turneje koju je vicepremijer Makedonije za evropska pitanja počeo posetama Atini i Tirani, a nakon glavnog grada Srbije posetiće i Sofiju.

XS
SM
MD
LG