Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Vučić: Sporazum sa Prištinom znači rešeno pitanje granica


Narod će na nekom referendumu morati da kaže šta misli o tome: Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavo je da pravno obavezujući sporazum sa Prištinom, bez kojeg Srbija neće moći da uđe u Evropsku uniju podrazumeva jasno rešenje pitanja granica.

Vučić je za Televiziju Hepi rekao će on za dva ili dva i po meseca reći šta misli šta je najmanje loše rešenje tog pitanja.

"Neće dozvoliti ulaz Srbije u EU bez jasno rešenog pitanja granica. Kako ćemo da ga rešimo, videćemo, narod će na nekom referendumu morati da kaže šta misli o tome", rekao je Vučić.

Vučić je kazao da svi u Srbiji moraju da se dogovore i kažu šta da se učini u budućnosti, jer od sukoba sa Albancima "nema vajde i sreće".

"Suština, što ljudi treba da znaju je ili ćemo da uradimo nešto, da nešto pokušamo da rešimo, ili smo osuđeni na propast", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije komentarisao je i ubistvo lidera Građanske inicijative Sloboda pravda demokratija, Olivera Ivanovića na koga je izvršen atentat 16. januara u severnom delu Mitrovice.

„Hajde da vidimo motive. Ne računajući Ivanovića i njegovu porodicu, to je direktan pucanj u Srbiju, samo dva dana pre toga ja saopštavam da nemamo nijedno etnički motivisano ubistvo na Kosovu i Metohiji“, rekao je Vučić.

„To je bio direktan pucanj u Srbiju, da se preuzme sever, da se unese trajna nesigurnost u naš narod na Kosovu i Metohiji i da se unesu nove podele, problemi i nestabilnost u Srbiji“, ocenio je Vučić.

XS
SM
MD
LG