Dostupni linkovi

Okončana blokada vlade SAD


Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp potpisao je prošle noći zakon kojim je posle 69 sati okončana blokada vlade SAD.

Demokrate u Senatu su sinoć pristale na privremeno finansiranje vlade u zamenu za obećanje republikanaca da će se u narednim nedeljama baviti imigracijom.

To je demokrate i njihovog lidera u Senatu Čaka Šumera dovelo pod udar kritika jer su ne samo pristali na zakon veoma sličan onom koji je nuđen u petak, pre blokade, nego nije sigurno ni da će uspeti da stotine hiljada mladih imigranata zaštite od deportacije, prenosi Beta pozivajući se na AP.

Razočarenje aktivista, piše Asošiejted pres, moglo bi da ima negativan uticaj na šanse demokrata na novembarskim izborima za Senat.

S druge strane, republikanci su dogovorom dobili samo tri nedelje finansiranja a moraće da se bave imigracijom, pitanjem koje je za njih veliki problem, navodi se.

"Nema pobednika. Apsolutno nema pobednika. Pitanje je ko je najviše izgubio", smatra republikanski istraživač javlnog mnjenja Frenk Lanc.

XS
SM
MD
LG