Dostupni linkovi

Tači na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu


Hašim Tači
Hašim Tači

Predsednik Kosova Hašim Tači će učestvovati na Svetkom ekonomskom forumu u Davosu, od 23. do 26. januara, saopšteno je u subotu iz kabineta kosovskog predsednika.

Tokom foruma Tači će imati mnogobrojne susrete na kojima će razgovarati "o procesu priznanja Kosova i unapređenju bilateralnih odnosa sa predstavnicima zemalja učesnika foruma".

Na forumu tradiconalno učestvuje većina lidera najrazvijenih država sveta, zemalja članica G7 i G20.

Organizatori Svetskog ekonomskog foruma saopštili su ranije da će američki predsednik Donald Tramp održati govor na kraju skupa u Davosu tokom kojeg će se učesnici usredsrediti na pronalaženju načina za međunarodnu saradnju o ključnim pitanjima od zajedničkog interesa.

Organizatori su naveli da će međunarodna bezbednost, ekologija i globalna privreda biti glavne teme godišnjeg skupa poslovnih lidera, predstavnika civilnog društva, akademika i poznatih ličnosti u švajcarskom alpskom turističkom centru Davos.

Predviđeno je učešće deset šefova država ili vlada iz Afrike, devet s Bliskog istoka i severnog dela Afrike, šest iz Latinske Amerike, kao i zapadnih lidera, među kojima će biti predsednik Francuske Emanuel Makron i britanska premijerka Tereza Mej.

XS
SM
MD
LG