Dostupni linkovi

SAD daju 60 miliona dolara pomoći Palestincima, zadržano 65


SAD će dati 60 miliona dolara Agenciji UN za pomoć Palestincima, ali će zadržati 65 miliona na “dalje razmatranje”, izjavio je američki zvaničnik, prenosi Rojters.

Predsednik SAD Donald Tramp je napisao 2. januara na Tviteru da Vašington daje Palestincima “stotine dolara miliona dolara pomoći godišnje a zauvrat ne dobija poštovanje”.

On je dodao da “oni čak ne žele da pregovaraju o odavno zadocnelom mirovnom sporazumu sa Izraelom…sa Palestincima koji ne žele da razgovaraju o miru, zašto bi trebalo da im i ubuduće prosleđujemo toliki novac”.

Američki zvaničnik, koji je govorio za Rojters pod uslovom anonimnosti, kazao je da će Agencija UN (UNRWA) primiti novac od Vašingtona ali da treba suštinski da preispita “način njegovog trošenja i prikupljanja”.

Mada nije povezao odluku SAD sa Trampovim tvitom, ovaj zvaničnik je u slično tonu kazao da je Vašington najveći donator Agencije UN već nekoliko decenija pozivajući druge zemlje da učine više.

“Vreme je da druge zemlje, neke od njih veoma bogate, stupe na scenu i urade svoj deo posla kako bi se unapredila regionalna bezbednost i stabilnost”, kazao je ovaj zvaničnik, prenosi britanska agencija.

XS
SM
MD
LG