Dostupni linkovi

Haradinaj: Osuđujem Ivanovićevo ubistvo, pozvati FBI ako je potrebno


Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je osudio ubistvo Olivera Ivanovića, predsednika Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića u severnom delu Mitrovice. On je nakon sastankaNacionalnog saveta za bezbednost, na kojem je kako je rekao fokus bio na Ivanovićevom ubistvu, osudio svaki pokušaj da se ovaj zločin iskoristi u političke svrhe jer, kako je rekao, postoje takve tendencije.

Haradinaj je kazao da je ovo izolovan slučaj i da situacija na Kosovu stabilna.
“To ne znači da ne postoji rizik od mogućih terorističkih akata”, kazao je on.

Kazao je da su svi nadležni organi bili angažovani te dodao da ne pozdravlja ničije izjave o mešanju u istragu i naglasio da se može pozvati i američki FBI u ispomoć ako bude potrebno.

Špend Madjuni, direktor Policije Kosova, kazao je da je formirana specijalna jedinica koja se bavi istragom ovog slučaja te da će policija uraditi sve što može kako bi se rasvetlio ovaj slučaj.

Policija takodje ima informacije u čijem je vlasništvu bilo zapaljeno vozilo u odredjenom periodu, a koje je pronadjeno nakon ubistva.

Nalaz obdukcije je pokazao da je Oliver Ivanović ubijen sa šest metaka iz pištolja zastava M70A, poznatog kao "duga devetka", saopšteno je iz KBC Mitrovica.

Haradinaj je rekao da se kosovska strana danas zbunila što su se srpski zvaničnici povukli iz Brisela.

XS
SM
MD
LG