Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Predsednik i Vlada Kosova osudili ubistvo Ivanovića


Vlada Kosova, Priština

Predsednik Kosova Hašim Tači oštro je osudio ubistvo čelnika inicijative "Sloboda demokratija pravda" (SDP) Olivera Ivanovića.

Oliver Ivanović je podlegao ranama nakon napada vatrenim oružjem u 8.15 časova po lokalnom vremenu ispred njegove kancelarije u Severnoj Mitrovici.

"Pozivam organe reda da što pre rasvetle okolnosti ubistva i da počinioce izvedu pred lice pravde", kazao je prvi čovek Kosova.

Hašim Tači je apelovao kod građana svih zajednica na severu zemlje da sarađuju sa nadležnim organima kako bi se ovaj slučaj rasvetlio.

Oštra osuda ubistva Ivanovića stigla je i iz Vlade Kosova koja je istakla da je nasilje neprihvatljivo bez obzira od koga dolazi i protiv koga je usmereno.

"Vlada Republike Kosova smatra da čin ubistva Olivera Ivanovića dovodi u izazov vladavinu zakona i svaki napor za uspostavljanjem reda na celoj teritoriji Kosova", navodi se saopštenju.

Vlada Kosova poziva građane na saradnju sa nadležnim organima u rasvetljavanju ovog slučaja, a od bezbednosnih organa se zahteva da se počinioci zločina izvedu pred pravdu.

XS
SM
MD
LG