Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Preminula pevačica grupe The Cranberries


Dolores O' Riordan bila je jedan od najprepoznatljivijih ženskih rok vokala

Pevačica popularne irske grupe The Cranberries, Dolores O'Riordan, iznenada je preminula u Londonu, u 47-oj godini, objavila je njena publicistkinja Lindzi Holms.

Nije iznela bilo kakve detalje o uzroku smrti, osim da je iznenadna i da je njena porodica u šoku.

„U Londonu je boravila zbog kraće sesije snimanja. Članove njene porodice je šokirala vest i zamolili su za privatnost u ovom teškom trenutku“, navodi se u kratkom saopštenju.

Grupu The Cranberries osnovali su 1989. godine u irskom gradu Limeriku Dolores O'Riordan, gitarista Noel Hogan, basista Majk Hogan i bubnjar Fergal Loler.

Svetsku slavu su stekli devedesetih godina prošlog veka, zahvaljujući hitovima "Linger", "Dreams", "Zombie", "Ode to My Family", "Ridiculous Thoughts", "Salvation"...

Grupa, koja je uglavnom povezivana sa alternativnim rokom, ali i sa indi-popom, irskom folk muzikom, kao i pop-rokom, nije bila aktivna od 2003. do 2009. godine, kada je O'Riordanova započela solo karijeru.

Poslednji album su izdali 2017. godine, "Something Else", i trebalo je da idu na turneju po Evropi i Severnoj Americi, međutim, turneja je skraćena jer je pevačica imala problema sa leđima.

Prodali su više od 40 miliona kopija albuma, prenosi Rojters.

XS
SM
MD
LG