Dostupni linkovi

Ambasada SAD: Detalji o Dikovićevoj vizi nisu za javnost


Ljubiša Diković (levo)
Ljubiša Diković (levo)

Ambasada Sjedinjenjih Država u Beogradu ne može da otkriva informacije u vezi sa time zbog čega načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković nije dobio američku vizu, saopštili su u Ambasadi za Radio Slobodna Evropa.

„Paragraf 222(f) Zakona o imigraciji i državljanstvu zabranjuje nam da diskutujemo o pojedinačnim slučajevima o vizama“, rečeno nam je u pisanom odgovoru koji smo dobili iz američke Ambasade.

Isti odgovor dobili smo i od odeljenja za medije u Stejt departmentu.

Diković, koji je danas posetio spomen sobu "Kosmetske žrtve" u prostorijama Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji u Beogradu, nije hteo da govori o ovom slučaju, rekavši nije prikladno mesto za tu temu.

Podsetimo, u Ministarstvu odbrane su juče za televiziju N1 rekli da Dikoviću još u oktobru nije izdata američka viza i pored blagovremenog podnošenja aplikacije. U Ministarstvu ističu da se od američke strane očekuje zvanično obrazloženje o razlozima i trenutnom statusu aplikacije.

Prethodno je dnevni list „Danas“ objavio, pozivajući se na neimenovane izvore bliske vlasti, da je načelniku Generalštava odbijen zahtev za dobijanje vize zbog prisustva rusko-beloruskoj vojnoj vežbi u septembru prošle godine.

XS
SM
MD
LG