Dostupni linkovi

Er Srbija demantuje da je 28 trudnica i porodilja dobilo otkaz


Aviokompanija Er Srbija (Air Serbia) demantovala je danas pisanje pojedinih medija da je 28 trudnica i porodilja kolektivno otpušteno iz firme Er Srbije ASGS.

"Prilikom preuzimanja dela zaposlenih 'Air Serbia Ground Services-а' (ASGS) od strane Aerodroma Nikola Tesla u novembru 2017. godine, od 28 zaposlenih, koje su bile odsutne sa rada zbog trudnoće, porodiljskog i zbog nege deteta, do ;današnjeg dana samo je jednoj prestao radni odnos, i to zbog isteka ugovora na ;određeno vreme, koji je produžen sa odložnim uslovom za prestanak radnog odnosa, ;zbog zaštite materinstva", navodi se u saopštenju.

Kako objašnjavaju, do početka primene letnjeg reda letenja isteći će ugovori ukupno šest službenica, koji su bili produženi na osnovu zaštite materinstva.

"Dogovorom Er Srbije i Aerodroma Nikola Tesla predviđeno da će one, kao i preostali zaposleni kojima je na osnovu sezonalnosti ;istekao ugovor, imati prednost u zapošljavanju, odnosno, za ponovno angažovanje ukoliko se ukaže potreba", navedeno je u saopštenju.

Po pisanju medija, jedna od porodilja zaposlenih u toj kompaniji je SMS-porukom obaveštena da joj neće biti produžen ugovor o zaposlenju.

"Za sve informacije o pravima zaposlenih nadležna isključivo Služba ljudskih resursa Er Srbije. Poštujući zakonske propise, pomenuta služba jedina upravlja radno-pravnim odnosima i obaveštava zaposlene na adekvatan način. SMS nije sredstvo ;kojim Er Srbija obaveštava zaposlene o njihovim pravima i obavezama", ističu iz Er Srbije.

Iz te aviokompanije podsećaju da zimi avione i putnike opslužuje manji broj zaposlenih i zbog toga jedan deo ima ugovore na određeno vreme što je, kako tvrde, praksa u aviosaobraćaju.

XS
SM
MD
LG