Dostupni linkovi

Ministarstvo: Diković bez vize, čekamo objašnjenje SAD


Ljubiši Dikoviću u oktobru nije izdata viza za SAD

Načelniku Generalštaba Vojske Srbije Ljubiši Dikoviću još u oktobru nije izdata američka viza i pored blagovremenog podnošenja aplikacije, rečeno je za N1 u Ministarstvu odbrane u kom navode da “od američke strane očekuju zvanično obrazloženje o razlozima i trenutnom statusu aplikacije”.

Dikoviću je, kako kažu u Ministarstvu, upućen poziv načelnika Združenog Generalštaba Oružanih snaga SAD generala Džozefa Danforda za učešće na Konferenciji načelnika generalštabova za borbu protiv nasilnih ekstremističkih organizacija, koja je održana 23. i 24. oktobra 2017. godine u Vašingtonu, a ne zbog držanja predavanja na poziv Ministarstva odbrane SAD.

"Tačno je da i pored blagovremenog podnošenja aplikacije za dobijanje američke vize, ista nije dobijena i od američke strane se očekuje zvanično obrazloženje o razlozima i trenutnom statusu aplikacije", navodi se u odgovoru Ministarstva odbrane televiziji N1.

U Ministarstvu su naveli i da je general Diković do sada više puta putovao u SAD, na poziv američkih državnih i vojnih zvaničnika, a posebno u okviru razvoja saradnje u Programu državnog partnerstva sa Nacionalnom gardom Ohajo i drugih aktivnosti bilateralne saradnje Vojske Srbije i Oružanih snaga SAD.

List "Danas" prethodno je objavio da je Ambasada SAD u Beogradu odbila da izda vizu generalu Dikoviću zbog prisustva rusko-beloruskoj vojnoj vežbi u septembru prošle godine.

XS
SM
MD
LG