Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Vučić: Bez vanrednih parlamentarnih izbora


Aleksandar Vučić u obraćanju medijima uoči sednice Predsedništva SNS-a, Beograd

Predsedništvo Srpske napredne stranke (SNS) odlučilo je na vanrednoj sednici da, uz beogradske, neće biti održani i vanredni parlamentarni izbori.

Predsednik SNS-a i predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je posle sednice da je Predsedništvo donelo odluku da "svom snagom, odlučnošću i hrabrošću se bori za pobedu na beogradskim izborima i da se ne podrži održavanje vanrednih parlamentarnih izbora".

Prema njegovim rečima samo dva glasa bila su protiv njegovog predloga da u martu budu održani samo beogradski izbori, a ostali su prihvatili tu ideju.

SNS će na beogradske izbore izaći na listi pod nazivom Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd, rekao je Vučić novinarima.

Vučić je u subotu izjavio da vanrednih parlamentarnih izbora neće biti, ali je ostavio mogućnost da taj njegov predlog bude preglasan na vanrednoj sednici Predsedništva.

Na sednici Glavnog odbora SNS-a 18. novembra je prihvaćen Vučićev predlog da se ne raspisuju vanredni parlamentarni izbori i tada su samo četiri od 500 članova glasala za opšte izbore.

XS
SM
MD
LG