Dostupni linkovi

Novi zemljotres u Crnoj Gori


Podgorica
Podgorica

Seizmološki zavod registrovao je jutros u 9.02 zemljotres manje jačine, sa epicentrom na 5 km jugoistočno od Podgorice.

Jačina zemljotresa u žarištu iznosila je 3.0 jedinice Rihterove skale.

RSE je iz Seizmološkog zavoda Crne Gore rečeno da su stanovnici Podgorice mogli osjetiti ovaj zemljotres, koji nije mogao izazvati nikakvu štetu.

Kada je o zemljotresima u poslednjih nekoliko dana, na teritoriji Crne Gore, riječ prognoze je nezahvalno i nemoguće davati jer ih je, kako objašnjava seizmolog Marin Čaveliš iz Zavoda za hidrometerologiju i seizmologiju, teško predvidjeti.

"Nauka još ne može prognozirati zemljotrese, i bilo kakave prognoze je nezahvalno i nemoguće davati. Možemo reći da se Crna Gora nalazi u oblasti koja je s vremena na vreijeme aktivna. Zemljotetres koji se desio jutros u selu Vranj, u okolini Podgorice, potpuno je nezavistan u odnosu na onaj koji je prije par dana uznemirio građane u Plava, na sjeveru Crne Gore. Na području opštine Plav i okoline se u narednom periodu moze očekivati potres magnitude 4 ili nešto veći , a ovaj zemljotres u Podgorici ne znači nikakvu najavu novog zemljotresa", kazao je za RSE Marin Čaveliš iz Zavoda za hidrometerologiju i seizmologiju.

XS
SM
MD
LG