Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Vučić i Brnabić ne idu na proslavu Dana RS


Predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić neće prisustvovati obeležavanju Dana Republike Srpske u utorak 9. januara u Banjaluci, potvrđeno je za RSE u Vladi Srbije. Kako su naveli kao predstavnik Vlade Republike Srbije obeležavanju će prisustvovati potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Obeležavanju Dana RS neće prisustvati ni predsednik Srbije Aleksandar Vučić, potvrđeno je u Predsedništvu Srbije televiziji N1.

To je druga godina kako Vučić ne prisustvuje obeležavanju Dana RS, koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim. Vučić je na obeležavanju Dana RS bio 9. januara 2016., u svojstvu predsednika Vlade.

Obeležavanju Dana RS će prisustvovati bivši predsednik Srbije, Tomislav Nikolić, ali sada kao predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom.

Najavljeno je da će predsednik bh entiteta Republika Srpska, Milorad Dodik, Nikolića odlikovati Ordenom Republike Srpske na lenti za, kako je objašnjeno, „naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i političkih odnosa između Srbije, Republike Srpske i drugih država i za izuzetan doprinos od šireg značaja u afirmaciji posleratnom razvoju Republike Srpske“.

XS
SM
MD
LG