Dostupni linkovi

Optužnica za paljenje ambasade SAD vraćena na doradu


Paljenje ambasade SAD u Beogradu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:59 0:00

Paljenje ambasade SAD u Beogradu

Viši sud u Beogradu vratio je Višem javnom tužilaštvu optužnicu protiv petorice policijskih službenika koji su komandovali policijom 2008. kada je posle mitinga "Kosovo je Srbija" zapaljen ambasada SAD u Beogradu radi dopune istrage, saopštio je danas Viši sud.

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogadu 22. decembra donelo je naredbu da Više javno tužilaštvo u Beogradu u roku od tri dana od dana prijema naredbe suda donese naredbu o dopuni istrage radi boljeg razumevanja stanja stvari, da bi se ispitala osnovanost optužnice tog tužilaštva od 20. aprila 2017. godine.

Optužnicom se terete bivši policijski službenici Slobodan Vukotić, Stevan Bjelić, Mladen Kuribak, Zoran Rašković i Bojan Marković.

Oni se terete za teško delo protiv opšte sigurnosti i zloupotrebu službenog položaja.

"U naredbi ovog suda su navedene sve radnje koje je potrebno da Više javno tužilaštvo u Beogradu preduzme u okviru dopune istrage u cilju ispitivanja osnovanosti predmetne optužnice i postojanja opravdane sumnje da su okrivljeni učinili krivična dela koja im se stavljaju na teret", navodi se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG