Dostupni linkovi

Koncesionar 'Nikole Tesle': Cilj poboljšanje rada aerodroma


Unutrašnjost aerodroma 'Nikola Tesla'

Francuska korporacija "Vansi erports" (Vinci Airports) saopštila je da će kao koncesionar za Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu težiti poboljšanju uslova rada aerodroma, kao i da će reorganizovati i optimalizovati putničke tokove i proširiti maloprodajna područja.

U saopštenju se navodi da se u prvom kvartalu 2018. godine očekuje potpisivanje Ugovora o koncesiji na 25 godina koji obuhvata finansiranje, upravljanje, održavanje, proširenje i nadogradnja postojećeg aerodromskog terminala i poletno-sletne staze.

Dodaje se da će firma "Vansi" preuzeti aktivnosti nakon potpisivanja Ugovora o koncesiji, kao i da je njen cilj poboljšanje uslova rada beogradskog aerodroma da bi se omogućilo Er Srbiji da ponudi nove letove na dužim rutama.

Glavni izvršni direktor "Vansi koncesija" i predsednik "Vansi erports" Nikolas Notber rekao je da će Aerodrom "Nikola Tesla" služiti kao sedište kompanije u centralnoj i istočnoj Evropi, regionu u kojoj "Vansi" aerodromi do sada nisu poslovali.

"Ovaj uspeh označava novu fazu ekspanzije 'Vansi' aerodroma van Francuske", kazao je Notber.

U saopštenju firme "Vansi erports" navodi se da će graditi partnerstva sa više od 200 aviokompanija da bi se dodatno povećao saobraćaj i povezanost aerodroma, kao i da će iskoristiti iskustva u upravljanja aerodromom i razvojnu stručnost stečenu u Francuskoj i inostranstvu da bi poboljšali ukupno korisničko iskustvo na Aerodromu "Nikola Tesla".

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u subotu da je planirano da prihodi od koncesije beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“, koju je dobila francuska kompanija "Vanci erport", i investicija u narednih 25 godina budu 1,5 milijardi evra, a da se posle 25 godina aerodrom vraća u vlasništvo Srbije.

XS
SM
MD
LG