Dostupni linkovi

21 osoba stradala od hladnoća u SAD i Kanadi


Dvadeset jedno lice je poginulo u nezapamćenom nevremenu koje je pogodilo istočni deo SAD i Kanadu. Jaki vetrovi brzine od 113 kilometara na sat i obilni sneg u kombinaciji sa rekordnim hladnoćama stvara “ciklon bombu”, prenosi BBC.

Sneg je posle 29 godina pao i na Floridi na samom jugu SAD. Očekuje se da temperatura u petak padne na 29 stepeni Celzijusa ispod nule, dok Rojters prenosi da je u pojedinim delovima države Mejn zabeleženo čak minus 40 stepeni.

U SAD je poginulo 19 osoba a u Kanadi dve. Smrtni slučajevi su zabeleženi u Severnoj Karolini, Viskonsinu, Kentakiju i Teksasu kao posledica saobraćajnih nesreća i izlaganju izuzetno niskim temperaturama.

U Kanadi, desetine hiljada ljudi ostalo je bez struje usled jakih vetrova Novoj Skošiji. Delovi obale Nove Engleske su poplavljeni ogromnim talasima

Zbog lošeg vremena zatvoreno je nekoliko stotina škola a ne rade ni mnoge kompanije u Njujorku, Filadelfiji, Bostonu, Merilendu i Virdžiniji.

Više od 1.200 letova je otkazano u petak, a u četvrtak četiri hiljade.

Iako se očekuju manje snežne padavine, temperature su i dalje u padu, što se očekuje tokom vikenda jer se ledeni vazduh iznad Severnog pola kreće prema američkom srednjem Atlantiku.

Hladni val zapljusnuo SAD
molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:01:17 0:00

XS
SM
MD
LG