Dostupni linkovi

Mesi slobodan u slučaju nezavisnosti Katalonije


Fudbaler "Barselone" Lionel Mesi može da napusti klub bez aktiviranja otkupne klauzule ukoliko španski region Katalonija postane nezavisan, a klub se ne bude takmičio ni u jednoj od četiri najjače evropske lige, piše danas list "Mundo".

Najbolji strelac u istoriji "Barselone" potpisao je novi ugovor u novembru, sedam meseci prije isteka starog. Ugovor traje do 2021. godine i sadrži otkupnu klauzulu od 700 miliona evra.

"Mundo" piše da će klub dozvoliti petostrukom osvajaču titule svetskog igrača godine da ode ukoliko "Barselona", kao rezultat eventualne nezavisnosti Katalonije, ne bude igrala u prvoj ligi Španije, Engleske, Nemačke ili Italije.

"U interesu poverljivosti, klub nikada ne komentariše ugovore koje je potpisao sa igračima i nikada to neće raditi", rekao je portparol "Barselone".

Politička kriza izazvana inicijativom za osamostaljenje Katalonije još nije rešena, a pristalice nezavisnosti osvojile su tesnu većinu u novom sazivu regionalnog parlamenta.

Predsednik španske prve fudbalske lige Havijer Tebas rekao je više puta da će "Barselona" i ostali katalonski klubovi biti isključeni iz ovog takmičenja ukoliko Katalonija postane nezavisna.

XS
SM
MD
LG