Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Ostavku podneo i potpredsednik Samoopredeljenja


Pristalice pokreta Samoopredeljenje

Potpredsednik Samoopredeljenja i poslanik te stranke u Skupštini Kosova Dardan Sejdiu podneo je danas ostavku na sve funkcije u stranci.

Pre nekoliko dana ostavku su podneli i predsednik Samoopredelenja Visar Imeri i potpredsednica Aida Drguti.

"Podnosim ostavku zbog nezadovoljstva i poslednjih dešavanja u stranci. Nadam se da će moja ostavka biti shvaćena kao alarm za one koji se koriste metodama linčovanja i insinuacija", kazao je Imeri na vanrednoj konferenciji za medije u sedištu stranke, prenosi Beta.

Sejdiu je rekao za prištinsku televiziju KTV da je podneo ostavku na funkciji potpredsednika, člana Predsedništva i glavnog odbora stranke, te da će političko delovanje nastaviti kao član stranke i poslanik u Skupštini Kosova.

Imeri je rekao da deo članstva i rukovodstva stranke, pozivajući se na poslanika Samoopredljenja Aljbina Kurtija vređa one koji misle drugačije i poziva na njihov linč.

Imeri je rekao da je u suštini Samoopredeljenja kao stranke bila lojalnost prema političkom konceptu, što sada nije slučaj i da zbog toga neće biti na čelu stranke.

"U poslednje vreme osetio sam veliko nepoštovanje. U tim okolnostima je nemoguće raditi", rekao je Imeri i izrazio nadu da stranka neće biti uništena zarad ličnih neslaganja i inata.

Prvi znaci neslaganja su se pojavili pošto je potpredsednica Skupštine Kosova Aida Drguti javno uvredila Aljbina Kurtija. Drguti se kasnije izvinila Kurtiju i članovima stranke ali je dodala da stanje u pokretu nije dobro i da neki pokušavaju da unesu strah u partijske redove.

Drguti je navela da u Samooprdeljenju postoje duboki problemi i neslaganja političke i organizacione prirode. Prema njenim rečima, u pokret se uvodi političko jednoumlje kojim se ubija demokratija i iskrena, principijelna i otvorena diskusija o stavovima i organizacionim odlukama stranke.

Zbog podela koje su se izbile u javnost Glavni odbor Samopredeljenja je sredinom decembra na zahtev više od dve trećine članova odlučio da organizuje izbor predsednika stranke.

Aljbin Kurti je za sada jedini kandidat za predsednika stranke.

XS
SM
MD
LG