Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Oluja Elenora izazvala nevolje u Francuskoj, Njemačkoj, Irskoj


Oluja Eleonor pogodila je Normandiju 3. januara 2018.

U Njemačko je, zbog oluje Eleonora, voz ispao iz šina, zoološki vrtovi su zatvoreni, a putevi poplavljeni, dok je u Francuskoj oko 200 hiljada domaćinstava ostalo bez struje.

Voz u blizini grada Linen u zapadnoj Njemačkoj izletio je iz šina i udario u drvo koje je palo na stazu, ali povređenih nije bilo, prenose agencije.

Putevi u blizini Duizburga i Augzburga u Bavarskoj danas su zatvoreni.

Francuska kompanija za snabdijevanje električnom energijom saopštila je da je oko 200 hiljada domaćinstava ostalo bez struje usljed oluje, uključujući 30 hiljada domaćinstava u okolini Pariza.

Oluja je prošla sjevernom Francuskom sa udarima jačine do 90 kilometara na sat, a na društvenim mrežama su postavljene fotografije uništenih automobila, srušenih skela i iskorijenjenog drveća.

Oko dvije hiljade ljudi je raspoređeno da popravi sistem za napajanje u 49 francuskih opština u kojima je izdato upozorenje na opasnost.

Snažni vjetrovi takođe su poremetili i najveći pariski aerodrom Šarl De Gol. Vlasti na aerodromu su saopštile da su letovi odloženi iz mjera predostrožnosti.

Oko 27 hiljada domaćinstava na zapadu Irske i dalje je bez struje, a kuće i prodavnice pretrpjele su štetu od poplava, zbog oluje Eleonora i vjetrova koji duvaju i do 155 kilometara na sat.

Oluja je najviše pogodila Golvej, četvrti po veličini grad u Irskoj, zbog čega su putevi zatvoreni.

Irska kompanija za snabdijevanje električnom energijom (ESB) saopštila je da je u jednom trenutku u utorak, čak 150 hiljada domaćinstava i trgovina ostalo bez struje.

Na snazi je i dalje najviši stepen upozorenja na zapadu i sjeverozapadu zemlje, a kombinacija visoke plime i izuzetno visokog vodostaja mora mogla bi da uzrokuje oštećenja na obali i nove poplave.

XS
SM
MD
LG