Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Tramp: Istraga o Rusiji daje lošu sliku o Sjedinjenim Državama


Donald Tramp

Predsednik Sjedinjenih Država Donald Tramp ocenio je da istraga o navodnom mešanju Rusije u američke predsedničke izbore "daje veoma lošu sliku" o SAD-u, preneo je Njujork tajms.

Tramp je za taj njujorški dnevnik rekao da misli da će specijalni tužilac Robert Muler, koji vodi istragu, biti fer prema njemu.

Taj stav je suprotan nedavnim napadima republikanaca na Mulera, u kojima su izražavali sumnje u njegov kredibilitet i pozivali na imenovanje drugog specijalnog tužioca koji bi istražio pristrasnost u Mulerovoj istrazi.

"To daje veoma lošu sliku o zemlji, i stavlja je u veoma lošu poziciju. Što pre se to završi, to će biti bolje po zemlju", rekao je Tramp.

Prema njegovim rečima, nije zabrinut zbog istrage, jer "ceo svet zna" da nije bilo saradnje s Rusijom.

"Nije bilo saradnje. Mislim da će on (Muler) biti pravedan", naveo je predsednik SAD-a. On je ponovio da je navode o ruskom mešanju izmislio vrh Demokratske partije da bi tako dali objašnjenje za poraz Hilari Klinton na izborima.

Tramp se distancirao od svog nekadašnjeg direktora kampanje Pola Manaforta, koga je Muler u oktobru optužio po 12 tačaka koje nemaju veze s Trampovom kampanjom. "Radio je za mene koliko, tri i po meseca?", rekao je Tramp i dodao da je Manafort povezan i s drugim republikancima poput senatora Džona Mekejna i nekadašnjeg predsednika SAD-a Ronalda Regana.

XS
SM
MD
LG