Dostupni linkovi

Kosovo finansijski podržava Globalnu koaliciju protiv IDIL-a


Ministar finansija Bedri Hamza, u ime Vlade Republike Kosova, i ambasador Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Greg Delawie, u ime Vlade SAD, potpisali su Memorandum o razumevanju, kojim država Kosovo finansijski podržava Globalnu koaliciju protiv takozvane Islamske države Iraka i Levanta (IDIL).

"Kosovo se preko ovog memoranduma postrojilo i finansijski u podršci Globalnoj koaliciji protiv ISIS, i da će biti spremno da odgovori na druge oblike saradnje, uključujući i načine pružanja humanitarne pomoći, obezbeđivanje stručnjaka za čišćenje polja od opasnih sredstava, kao što je predviđeno odlukom Vlade od 20. oktobra 2017.god", navodi se u saopštenju.

"Ministar Hamza je rekao da je srećan da je Kosovo stiglo do ove faze razvoja za pružanje finansijske podrške Globalne koalicije protiv ISIS i tim je postrojena sa prijateljskim zemljama, koje su pomogle i pomažu Kosovu, za koje smo jako zahvalni za ovu istoriju uspeha.

Američki ambasador na Kosovu Greg Delawie je ovom prilikom rekao da je zadovoljan činjenicom da je Republika Kosovo je ponovo potvrdila svoju posvećenost u Globalnoj koaliciji protiv ISIS. On je dodao da je saradnja ključna za borbu protiv ekstremizma", dodaje se.

XS
SM
MD
LG