Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Hrvatska: Prosvjed migranata riješen u suradnji sa Srbijom


Migranti na granici Hrvatske i Srbije

Prosvjed 150-ak migranata održan u utorak na srpsko-hrvatskoj granici po podacima hrvatskog Ministarstva unutarnjih poslova trebao je prerasti u veći skup kako bi migranti potom mogli preći hrvatsku granicu, ali je stvar riješena u suradnji sa srpskom policijom i Europskom komisijom.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je u srijedu, gostujući u emisiji Hrvatskog radija 'A sada Vlada' da je hrvatska granična policija bila dobro organizirana i upoznata s tim planovima te da su već nekoliko dana postojale najave da se tako nešto sprema.

Po njegovim riječima radilo se o skupini migranata, njih 150, koji su se organizirali na srpskoj strani granice, a prema informacijama s kojima je raspolagala hrvatska policija, to je trebalo prerasti u skup od oko 2000 tisuće ljudi kako bi migranti u tom trenutku mogli prijeći hrvatsku granicu.

Migrante se, rekao je ministar, pozivalo da dođu na granicu s Hrvatskom putem društvenih mreža, a u to su prema podacima policije bile uključene i neke nevladine udruge u Srbiji.

No, stvar je riješena u kontaktu sa srpskom policijom i s Europskom komisijom, rekao je ministar, dodavši da su srpski policajci sinoć demontirali šatorsko naselje koje će danas ukloniti komunalne službe, dok će migranti biti raspoređeni po centrima diljem Srbije.

XS
SM
MD
LG