Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Biće još smena u policiji u Nišu


U Nišu je u poslednjih sedam meseci izgorilo sedam automobila, ilustrativna fotografija

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović najavio je još smena u policiji u Nišu zbog nerešavanja slučajeva paljenja sedam automobile u tom gradu za poslednjih nekoliko meseci.

On je podvukao da je bio zabrinut i da nije bio zadovoljan brzinom rešavanja tih slučajeva i time što nema rezultata, te da je od direktora policije Vladimira Rebića tražio da primeni sve mere, uključujući i razrešenje načelnika Policijske uprave u Nišu, što je juče i učinjeno.

Za samo mesec dana u Nišu se dogodila serija spaljivanja automobile među kojiima su i službena vozila Mitićevog zamenika Zorana Bogdanovića i zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura. Nijedan slučaj do danas nije rasvetljen.

“Od kada se desilo paljenje prvog automobila, a reč je automobilu zamenika gradonačelnika Miloša Bandjura, iz policije nemamo nikakve informacije dokle se stiglo sa istragom, osim da je ona u toku. Ne znamo da li ima osumnjičenih, da li se uopšte nešto radi po tom pitanju”, kazao je za Radio Slobodna Evropa novinar sajta Južne vesti Aleksandar Stankov.

Dejan Petrović iz policijskog sindikata Srbije izjavio je da su tenzije u Nišu porasle u poslednjih šest mesecite da su sada na vrhuncu.

“Ljudi u gradu pričaju da su se sukobile neke dve struje . Nas kao profesionalce to ne intersuje. Ja verujem u ovu službu i u moje kolege. Uz malo više angažovanosti i malo bolju organizaciju doćićemo do tog `piromana` ili `hajduk Stanka` kako ga nišlije zovu”, rekao nam je Petrović.

Građani Niša slažu se da je bezbednost u gradu narušena

molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:03 0:00
Direktan link

XS
SM
MD
LG