Dostupni linkovi

Protest za nezavisni javni servis u Crnoj Gori


Zgrada parlamenta Crne Gore

Grupa nevladinih organizacija, priredila je performans ispred crnogoroskog parlamenta, pod motom "Nezavisni Javni servis i tačka". Apelovali su na sve da pomognu da se zaustavi pokušaj vlasti da smjenama nepodobnih u Savjetu RTVCG povrati kontrolu nad crnogorskim Javnim servisom.

"Javni servis pripada svima nama, zaslužujemo da svaki naš euro koji je otišao u RTCG, znamo da je otišao u nezavisni Javni servis", rekao je Radoš Mušović u ime organizatora protesta koji je održan ispred zgrade Skupštine Crne Gore.

Direktorica CRVNO-a Ana Novaković kazala je da je smjenom Gorana Đurovića sa mjesta člana Savjeta RTCG Administrativni odbor pokazao da je sredstvo DPS-a koje se tako obračunava sa neistomišljenicima.

Stevo Muk iz Instituta alternative apelovao je na DPS da ovaj proces zaustavi.

"I da sačuvamo nezavisnost RTCG-a. Apelujemo na druge stranke u vladajućoj koaliciji da pomognu da se ovo zaustavi”, kazao je Muk.

Performans ispred parlamenta organizovali su Centar za građansko obrazovanje (CGO), Centar za istraživanje i monitoring (CEMI), Centar za istraživačko novinarstvo (CIN), Centar za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO), Institut Alternativa (IA) i Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS), a u znak protesta protiv napada i pritisaka na nezavisnost RTCG.

XS
SM
MD
LG