Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Grabar Kitarović: Političari u praznično vreme da šalju nekonfliktne poruke


Kolinda Grabar Kitarović

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović ocenila je danas povodom izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je njegova poseta Zagrebu otkazana jer je govorio istinu o nestalim osobama, odnosno da je više nestalih Srba nego Hrvata, da u praznično vreme političari treba da šalju nekonfliktne poruke.

"Kancelarija predsednice Hrvatske ostaje pri stavu da u ovom prazničnom razdoblju, kada bi svi trebalo da budemo posvećeni svojim porodicama i najmilijima, ne komentarišemo političke teme. Za to će biti vremena početkom iduće godine, kada prođu i praznici pravoslavnih vernika", navedeno je u odgovoru predsednice Hrvatske na Vučićeve izjave televiziji Pink, prenela je televizija N1.

Ona je rekla da "ako političari ipak žele slati poruke u vreme praznika, one treba da budu nekonfliktne, te da doprinose međusobnom razumevanju i rešavanju otvorenih pitanja".

"Jedno od tih pitanja je i pitanje nestalih koje predsednica smatra ne samo političkim pitanjem već pre svega humanitarnim. Držimo da su upravo u ovo božićno vreme još više u mislima svih, posebno njihovih porodica koje ih još traže", dodaje se u odgovoru.

XS
SM
MD
LG