Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Dankan Nejsmit novi je direktor Er Srbije


Dane Kondić je podneo ostavku na mestu generalnog direktora Er Srbije, a zameniće ga Dankan Nejsmit (Duncan Naysmith), saopštila je danas Er Srbija.

Kondić je, kako je navedeno, iz ličnih razloga podneo ostavku na funkciju koju je obavljao četiri i po godine.

Dankan Nejsmit, koji trenutno obavlja funkciju izvršnog direktora za finansije i transformaciju poslovanja Er Srbije, imenovan je za vršioca dužnosti generalnog direktora u prelaznom periodu, u kome će ta avio-kompanija doneti odluku o trajnom rešenju za tu poziciju.

Nejsmit ima više od 12 godina iskustva na rukovodećim pozicijama u avio-kompanijama.

"U skladu sa planom tranzicije na rukovodećoj poziciji, Nejsmit će odmah i u potpunosti preuzeti sve upravljačke odgovornosti, a period primopredaje dužnosti će se nastaviti do kraja januara 2018. godine, do kada će Kondić raditi u Er Srbiji", navodi se u saopštenju.

Predsednik Nadzornog odbora Er Srbija, gradonačelnik Beograda, Siniša Mali je zahvalio Kondiću čiji je mandat, kako je rekao, "obeležen značajnim dostignućima i pozitivnim promenama, kao što su proširenje naše mreže destinacija, u kojoj se sada nalazi i Njujork, unapredjenje proizvoda i usluga, uvodjenje moderne flote i poboljšanje finansijskih rezultata."

Mali je rekao da je Dankan Nejsmit "iskusan lider i da uživa puno poverenje Nadzornog odbora da rukovodi kompanijom u periodu prilagodjavanja poslovanja za nastavak razvoja".

Etihad ervejz, nacionalna avio-kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja ima 49 odsto vlasničkog udela u Er Srbiji, takođe je zahvalila Kondiću na njegovim dostignućima kao generalnog direktora avio-kompanije, navodi se u saopštenju Er Srbije.

Er Srbija je 24. jula objavila operativne rezultate, po kojima je u prvih šest meseci 2017. godine prevezla 1,12 miliona putnika, što predstavlja porast od tri odsto u odnosu na isti period prethodne godine, uz iskorišćenost kapaciteta za prevoz putnika od 70,5 odsto, a zabeležen je i rast prevoza tereta od 54,6 odsto u odnosu na isti period 2016. godine.

XS
SM
MD
LG