Dostupni linkovi

DF tvrdi da ima audio saslušanja Sinđelića u Tužilaštvu Srbije


Lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević

Opozicioni Demokratski front (DF) proslijedio je Delegaciji Evropske unije u Crnoj Gori, ambasadama Rusije, Sjedinjenih Država, Velike Britanije, Francuske i Njemačke, kako tvrde, transkript i audio snimak sa saslušanja Aleksandra Saše Sinđelića u srbijanskom Tužilaštvu.

Kako navode, iz snimaka se jasno zaključuje da je, naknadnim intervencijama i pritiscima Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore, Sinđelić natjeran da promijeni iskaz.

"Sve to je poslužilo za montažu afere 'Državni udar' u kojoj su optuženi i lideri opozicije iz Demokratskog fronta", navode iz DF-a.

Očekuju da će se međunarodna zajednica ozbiljnije pozabaviti ovim slučajem.

"Jer je predstavnicima Evropske unije i ambasada kojima smo proslijedili ovaj materijal više nego jasno da u Crnoj Gori nema vladavine prava. Kako su svjesni te činjenice kada su upitanju prava pojedinaca iz civilnog sektora, uvjeravamo ih da je, kada je odnos prema liderima DF-a u pitanju, stanje još gore", zaključuju iz DF-a.

Lideri opozicionog Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević su među 14 optuženih za pokušaj terorizma u Crnoj Gori na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016.

Među optuženima je i više državljana Srbije, uključujući i svjedoka saradnika crnogorskog tužilaštva Aleksanda Sašu Sinđelića i dvojicu ruskih državljana.

XS
SM
MD
LG