Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Mali: Raskidamo odmah ugovor za novogodišnju jelku


Siniša Mali

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da će odmah biti raskinut ugovor za novogodišnju jelku na Trgu Republike koja, kako je ranije objavljeno na portalu Pištaljka koji istražuje korupciju, građane košta 83.000 evra.

Mali je novinarima u Skupštini grada rekao da tražio da se ugovor sa dobavljačem jelke raskine i da će snositi odgovornost svako ko je nešto nezakonito uradio.

"Bio sam iznenađen tom cifrom, mi već tri i po godine radimo potpuno transparentno i javno. U predlogu budžeta bila je ta cifra. Ništa sakrili nismo. Iznenađen sam tom cifrom, zvao sam sekretara koji je to sprovodio", kazao je Mali, prenosi Beta.

Mali je kazao i da građani Beograda neće biti oštećeni zbog jelke, jer će ugovor biti raskinut.

On je dodao da se ugovor neće sprovoditi i da ako je bilo šta uplaćeno izvođaču biće vraćeno u budžet. "Drugačiji smo od onih prethodnih. Ako je bilo kakava greška napravljena biće ispravljena", rekao je Mali.

Upitan kako je moguće da je potpisan ugovor od 83.000 evra a da on ne zna, Mali je kazao da Sekretarijat za vanredne situacije i komunikaciju i koordinaciju sa građanima sproveo taj tender i da će biti utvrđeno da li je sproveden u skladu sa zakonom ili ne.

"Ne mogu baš svaku javnu nabavku da pratim, ali evo kako sam saznao, mislim da ne možete bržu reakciju očekivati", rekao je Mali.

XS
SM
MD
LG