Dostupni linkovi

Huliganima 30 dana pritvora


Policija privodi huligane na stadionu JNA
Policija privodi huligane na stadionu JNA

Petorici huligana koji su došli iz Hrvatske i učestvovali u neredima tokom "večitog derbija" u Beogradu određen je pritvor, dok se šesti nalazi u bolnici. Oni su se tokom saslušanja branili ćutanjem, prenosi N1.

Sekretarka suda Tanja Koljenić Milenković rekla je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak doneo je rešenje kojim je protiv osimnjičenih M.S, T.D, B.H, P.J. i M. I. R. odredio pritvor do 30 dana, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva.

Pritvor im je, kako je dodala, određen i zbog krivičnog dela koje im se stavlja na teret i zaprećene kazne za to delo, a način izvršenja krivičnog dela doveo je do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Oni su prebačeni u Okružni zatvor u Beogradu.

Prethodno su se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branili ćutanjem. Šesti osumnjičeni još se nalazi u bolnici.

Ubrzo nakon početka 156. večitog derbija između Partizana i Crvene zvezde na stadionu JNA došlo je do velikih sukoba na južnoj tribini na kojoj su navijači Partizana. Sukob je trajao gotovo petnaestak minuta a nakon toga na atletsku stazu je izbačena grupa momaka sa brojnim ranama i skinutih do pojasa.

XS
SM
MD
LG