Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Tramp želi smrtnu kaznu za ubice policajaca


Predsednik SAD Donald Tramp ponovo je danas napao vođstvo FBI-ja, ali istovremeno obećao da će biti "lojalniji policiji nego iko drugi" i založio se za uvođenje smrtne kazne za ubice policajaca.

U govoru pred ovogodišnjom klasom diplomaca FBI-ja u Virdžiniji, Tramp je obećao da će podržavati policajce i osudio one koji ih napadaju, prenosi AP.

On je pozvao na uvođenje smrtne kazne za sve osuđene za ubistvo policajca.

Tokom kampanje, Tramp je obećao da će potpisati ukaz kojim bi se tražila smrtna kazna za ubice policajaca. Još uvek to nije uradio.

Predsednik SAD često kritikuje FBI, a njihovu istragu o i-mejlovima Hilari Klinton ocenio je kao "zaista sramotnu".

Lokalni policajci su toplo dočekali predsednika SAD i pozdravili njegove pozive na obračun s bandama i okončanje migracija.

Tramp je izazvao smeh kada se, tokom opisivanja mračne slike kriminala u SAD, naglas upitao: "Šta se, dođavola, dešava u Čikagu".

On je pohvalio akademiju FBI u bazi Kvantiko, u državi Virdžinija, a diplomcima odao priznanje, rekavši da će "najbolja obuka pomoći u spasavanju života".

Među predmetima na obuci su i obaveštajna teorija, terorizam i psihologija terorista, pravo, bihejviorističke nauke, komunikacija i forenzika.

Direktor FBI Kristofer Rej rekao je da je Tramp prvi predsednik od Ričarda Niksona koji se obratio diplomcima u Kvantiku.

XS
SM
MD
LG