Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Dodik i Čović usaglašavaju stavove na svim nivoima


Delegacija Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH, predvođene liderima Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem, dogovorile su danas da na svim nivoima u BiH usaglašavaju stavove jer je "dovoljno krize" u zemlji.

Dodik i Čović su u izjavi novinarima nakon sastanka na Jahorini istakli da su zadovoljni dosadašnjom saradnjom i najavili da će ona još jače biti nastavljena u narednoj godini.

Dodik je rekao da između SNSD-a i HDZ-a BiH nema nijedno otvoreno pitanje i da ove dve partije žele da doprinesu stabilizaciji ukupnih prilika u BiH.

On je ponovio da u BiH ne postoji skupštinska većina. "Zajedničke vrednosti su nam evropske integracije. U narednoj godini nastavićemo razgovore i saradnju o svim pitanjima", rekao je Dodik, izrazivši nadu da će Predstavnički dom parlamenta BiH podržati Izborni zakon koji je predložio HDZ BiH.

Čović je rekao da su delegacije dve stranke na današnjem sastanku kreirale aktivnosti za naredni period jer ni u BiH ni u Federaciji BiH nema skupštinske većine.

On je istakao da su se dogovorili da na svim nivoima usaglašavaju stavove jer je "dovoljno krize u BiH".

XS
SM
MD
LG