Dostupni linkovi

Potraga za dvojicom mladića u Sarajevu


Spasilačka ekipa na terenu
Spasilačka ekipa na terenu

Dva mladića pala su u noći između utorka i srijede u korito rijeke Miljacke u sarajevskom naselju Dolac Malta, i za njima se još traga.

Zbog topljenja snijega, vodostaj Miljacke je povećan posljednjih dana, na nekim mjestima rijeka je duboka 1,8 metara. U dijelovima, rijeka je i nepregledna, što otežava potragu.

Iz Operativnog centra Kantonalne uprave civilne zaštite od Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo dojavu o nesreći zaprimili su u 02:28 sati. Odmah po dojavi, na teren izlaze pripadnici MUP-a, Kantonalne i Federalne uprave civilne zaštite i vatrogasci.

"Dvojica mladića u jednom kafiću na Dolac Malti, pored mosta Azize Šaćirbegović izašli su i jedan je pao u Miljacku, drugi je krenuo da ga spašava. Prema izjavama očevidaca, u jednom momentu se činilo da je uspio da ga izvuče, međutim ponovno su se poskliznuli, pali i nestali u rijeci", kaže glasnogovornica Federalne uprave Civilne zaštite Majda Kovač.

Duž korita rijeke Miljacke nalazi se oko stotinu pripadnika službi spašavanja, a u potragu su uključeni i dronovi i čamci, pretražuju se i rolne u rijeci, čiji vodostaj i brzina, kao i neočišćene dionice, otežavaju potragu.

Nezvanično, radi se o mladićima godišta 1989. i 1993.

XS
SM
MD
LG