Dostupni linkovi

Napadač iz Njujorka na društvenim mrežama napao Trumpa


Mjesto incidenta u Njujorku
Mjesto incidenta u Njujorku

Muškarac koji je izveo napad u metrou u Njujorku prethodno je ismijavao američkog predsjednika Donalda Trumpa na društvenim mrežama u jutro 11. decembra, pokazuju dokumenta tužilaštva.

Osumnjičeni za napad 27-godišnji Akajed Ula, imigrant iz Bangladeša, koji je u ponedeljak aktivirao improvizovanu eksplozivnu napravu na Menhetnu, poručio je Trumpu na Facebooku:

"Nijesi uspio da zaštitiš svoju naciju".

Ula je optužen po pet tačaka, uključujući i obezbjeđivanje materijala i podrške terorističkoj grupi, upotrreba oružja za masovnu destrukciju i tri tačke u vezi bombarovanja.

U bolnici, gdje je odveden na liječnje zbog opekotina je navodno policajcima rekao da je to "uradio za Islamsku državu".

Tri osobe su povrijeđene u jučerašnjem terorističkom incidentu.

Maksimalna kazna prema federalnoj optužnici je doživotni zatvor.

Policija je kod Akajeda Ule pronašla zapise koji se odnose na smrt i Ameriku, navodi agencija AP. Na jednom od njih je pisalo: O Ameriko, umri u svom bijesu".

Policija je juče saopštila da je 27-ogodišnjak koji je aktivirao improvizovanu bombu u njujorškom metrou u SAD došao prije sedam godina iz Bangladeša, sa vizom za ljude čiji rođaci su građani SAD ili stalno naseljeni u toj zemlji.

Prilikom aktiviranja eksploziva pretrpeo povrede stomaka i šaka, a prilikom detonacije je povrijeđeno još troje ljudi.

XS
SM
MD
LG