Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Trump: Uništili su život Flinu


Bivši savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Majkl Flin tretiran je nekorektno, kazao je Donald Tramp, posredno kritikujući optužnicu specijalnog savetnika Roberta Mulera iako je Flin priznao krivicu, prenosi Rojters.

“Osećam se loše zbog generala Flina. Hilari Klinton je 4. jula otišla u FBI. Nije bila ni pod zakletvom. To je najneverovatnija stvar koju je iko ikada video. Lagala je mnogo puta i ništa joj se nije dogodilo. Flin je slagao i uništili su mu život. To nije fer”, rekao je Tramp novinarima u Beloj kući optužujući svoju rivalku iz Demokratske stranke na predsedničkim izborima 2016.

Klintonova je odgovarala na pitanja vezana za korišćenje privatnog servera za poverljive vladine mejlove, u vreme dok je bila na čelu Stejt departmenta.

Britanska agencija navodi da Tramp nije pružio dokaze za svoje optužbe protiv Klintonove. Nikada nije bilo naznaka iz FBI da nije govorila istinu.

Flin, penzionisani general koji je bio savetnik u Trampovoj kampanji, priznao je da je lagao FBI oko susreta sa ruskim ambasadorom u Vašingtonu Sergejom Kisljakom. On je optužen kao deo istrage Roberta Mulera oko navodnog mešanja Rusije u američke predsedničke izbore kao i dosluhu Trampovih saradnika sa zvaničnom Moskvom.

Ruske vlasti su u više navrata demantovale da su se mešale u izbore.

XS
SM
MD
LG