Dostupni linkovi

Komesarijat odustao od prinudnih iseljenja u Ustaničkoj


Terasa jednog od stanova u Ustaničkoj

Komesar za izbeglice Vladimir Cucić i radnici Komesarijata su u petak obišli sve stanove u Ustaničkoj 244g u Beogradu u kojima žive izbegličke porodice i započeli dogovore o rešavanju svakog od pojedinačnih slučajeva, prenosi N1.

"Smatramo da je ovo pozitivan korak, jer je Komesarijat odustao od kolektivnog iseljavanja i posvetio se nalaženju najboljih rešenja uz procenu individualnog položaja svake od pogođenih porodica. Podsećamo da je prošle nedelje Komesarijat pokrenuo iseljenje svih izbeglica iz Ustaničke 224g, kako bi u stanove u kojima oni žive uselio druge izbeglice", navodi se u saopštenju Združene akcije Krov nad glavom.

Izbeglice iz Ustaničke: 'Ne gine nam ulica'
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:06 0:00

Komesar je na ranijem sastanku rekao da nijedna porodica neće biti izbačena na ulicu i obećao da dogovoreni obilazak neće biti zloupotrebljen za upad policije i izvršitelja u stanove, koje aktivisti Krov nad glavom i Kolektivne odbrane stanara štite neprekidno od ponedeljka 27. novembra.

Iz udruženja Krov nad glavom navode da su solidarnom akcijom odbranili stanare, kao i da je stvarno stanje u Ustaničkoj 244g dospelo u javnost, što je dovelo do toga da Komesarijat odustane od prinudnih iseljenja i pristupi traganju za alternativnim smeštajem.

"Nastavićemo da pratimo rad Komesarijata na svakom od pojedinačnih slučajeva, kako bi osigurali da se stambeni problemi reše u interesu svih ugruženih", stoji u saopštenju.

XS
SM
MD
LG