Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Gruevski najavio ostavku na čelu VMRO DPMNE


Nikola Gruevski

Lider VMRO DPMNE Nikola Gruevski izjavio je da će podneti ostavku organima stranke, nakon završetka analize loših rezultaza te opozicione partije na makedonskim lokalnim izborima.

"Nezavisno od toga kakav bude ishod analize, čak i ako je takav da je moja krivica mala ili ako se utvrdi da nemam objektivnu krivicu za poraz, ja ću podneti ostavku pred organima partije", rekao je Gruevski za makedonski portal Kurir.

Stranka Nikole Gruevskog VMRO DPMNE koja je bila više od deset godina na vlasti, pretrpela je na lokalnim izborima u oktobru poraz od Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) premijera Zorana Zaeva.

Gruevski je u intervjuu podsetio da je uveče 15. oktobra, nakon završetka prvog kruga lokalnih izbora, "jasno rekao da predsednik partije nosi najveću odgovonost" i da je kasnije u jednom televizijskom intervju pojasnio da "uvek u jednom timu koji se takmiči, bilo politički, bilo sportski, u biznisu ili slično, najveću odgovornost po definiciji nosi prvi čovek".

Dodao da je da će partija, saglasno Statutu, organizovati vanredni kongres, na kojem će, osim izveštaja za analizu izbora, biti izabran i predsednik VMRO DPMNE.

XS
SM
MD
LG