Dostupni linkovi

Lideri Demokratskog fronta pisali Sergeju Lavrovu


Pred sudom u Podgorici

Lideri Demokratskog fronta Milan Knežević i Andrija Mandić poslali su pismo ministru spoljnih poslova Rusije Sergeju Lavrovu preko ruske ambasade u Podgorici, u kome su zatražili pomoć i obavijestili ga da je u slučaju državni udar sada pomenut kao umiješana osoba i predsjednik Čečenije Ramzan Kadirov, piše Izvestia.ru navodeći da su imali uvid u to pismo, a prenose Vijesti.me.

Kadirova je pomenuo svjedok saradnik Saša Sinđelić koji je kazao da je preko njega trebalo da se da "ogroman novac nekom muftiji" kako bi neka muslimanska stranka formirala Vladu sa Demokratskim frontom.

Tokom suđenja su lideri DF više puta ponovili da specijalni državni tužilac Milivoje Katnić tvrdi da je zvanična Rusija umiješana u čitav slučaj, a on je reagovao i kazao da to nije tačno, već da je govorio o ruskim nacionalistima. DF ga je podsjetio da je pominjao i specijalce GRU, kao i pasoše Eduarda Šišmakova koje je morao dobiti preko ruskih službi.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva Crne Gore obuhvaćeni su dvojica ruskih državljana, Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, kao i lideri Fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, vozač DF Mihailo Čađenović i osam srpskih državljana

XS
SM
MD
LG