Dostupni linkovi

Vučić o presudi Mladiću: Svi smo znali šta će biti ishod


Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić

Svi smo znali da će to da bude ishod, ne postoji nijedan čovek odavde da to nije znao, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući izrečenu presudu Ratku Mladiću. Kako je rekao - nije slušao izricanje presude.

"Kao predsednik jedne države nemam pravo da tumačim nepravosnažne presude, znam koliko su u regionu emocije danas uzbrukane, Srbija poštuje njihove žrtve ali za poštovanje prema sopstvenim žrtvama moraćemo sami da se izborimo", rekao je on.

"Moj poziv građanima Srbije je da počnemo od danas da gledamo u budućnost, kako da čuvamo mir i stabilnost u regionu, kako će da nam žive deca, kako ćemo da otvaramo više fabrika... I da se ne gušimo u suzama prošlosti, već da od radničkog znoja, i svake druge vrste znoja, da stvaramo bolju Srbiju za nas", rekao je.

Srbija je poštovala sve žrtve drugih naroda, nisam siguran da je isti pijetet bio i prema srpskim žrtvama, dodao je predsednik Srbije.

Na pitanje kako to da niko nije odgovarao za zločine Ramuša Hardinaja, Ante Gotovine i Nasera Orića, rekao je da "naša suza neće naći roditelje u međunarodnoj zajednici".

"U stanju smo da svoju odgovornost prihvatimo za razliku od drugih. Oni koji nisu odgovarali za zločine na Srbima, treba da ide na sramotu onih koji su tu pravdu delili, ali zato ne treba da pravdamo zločine koje su neki činli sa srpskim imenom i prezimenom", rekao je Vučić.

XS
SM
MD
LG